Kromutter serverer andesteg, kartofler,  og ris a la mande ad libitum Mortens aften

  • -

Kromutter serverer andesteg, kartofler,  og ris a la mande ad libitum Mortens aften

Category:
Kort utilgængelig

Dato / klokkeslæt
Dato(er) - 10/11/2020
18:00 - 20:00

Kategori Ingen Kategori


Mortensaften på Ulstrup Kro tirsdag d. 10. november

Vi har åben i restauranten og salen, hvor vi tilbyder Kromutteres andesteg, kartofler,  og ris a la mande ad libitum Mortens aften.
Der er en mandelgave til de heldige gæster, som deltager i arrangementet på Kroen.
Prisen er 249.-
Børnemenu, samt menuer fra Ala Carte kortet
Serveringen starter fra kl. 18.00 og fortsætter til 20. 00

Der åbnes for gæster fra kl. 17.30

Der må i hvert selskab være op til 10 personer

Der er også mulighed for overnatning af gæster på Ulstrup kro, der er 4 værelser og 3 lejligheder.

Vi glæder os til, at se dig, jer og / eller familien
Med venlig hilsen
Kromutter

HUSK at bestille bord i god tid

 

 

Historien bag Mortensaften

Mortensdag, d. 11. november, er dagen for Martin af Tours begravelse i Tours år 397. På dansk og svensk kaldes han Sankt Morten eller Morten Bisp, og han er årsag til en lang række legender og skikke, f.eks. fejres mortensaften, aftenen den 10. november, i flere lande festligt – f.eks. med lanterneoptog og i Flandern og dele af Tyskland også med en rytter klædt som Morten. I Danmark, Skåne og dele af Tyskland spises der denne aften traditionelt gåsesteg – mortensgås, der i dag er blevet til en mortensand. I Skåne er det endvidere tradition efter gåsen af spise skånsk æblekage.

Legende: Sankt Morten blev udnævnt til biskop i Tours den 4. juli 371. Den mest kendte legende siger, at den fromme Morten af ydmyghed ikke ville udnævnes til biskop. Han gemte sig derfor i en gåsesti for at undgå udnævnelsen, da man kom til ham. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og det siges, at Morten som biskop bestemte, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham – ved at slagte og spise dem. Den ældste kendte danske kilde, der beskriver denne legende, er fra 1616, men der findes lignende tyske kilder tilbage fra 1500-tallet, og også i Danmark er der blevet spist mortensgås før 1616.

Mortensgås på mortensaften i dag: At spise mortensgås var også i 1700-tallet en alment kendt skik i Danmark. Det ved man, da et spise reglement fra et lollandsk hospital nøje dikterer servering af gås hver mortensaften. I dag er gåsen dog blevet erstattet af and – formentlig da andens størrelse passer bedre til danske husstande: 600.000 ænder mod kun et par tusinde gæs sælges til mortensaftenstid. Ved siden af juleaften (hvor omkring 50% af alle ænder sælges) er mortensaften altså en af de mest velfunderede traditioner inden for det danske køkken. Ud fra disse tal holder altså omtrent en fjerdedel af de danske husstande traditionen i hævd. De 600.000 svarer til en tredjedel af alle ænder, der sælges i Danmark på et år.

Tilmeldinger

Tilmeldinger er lukket til denne event.